Минулі

Антуан Лісець: талант до музики – талант до життя

2017-10-05 14:00:00

Саме такими словами розпочав свою зустріч доктор медицини з Хорватії, лектор з 34-річним стажем, батько трьох дітей, взірцевий сім’янин, священик та активний діяч християнського руху „PRO VITAˮ („за життяˮ) Антуан Лісець.

З 03 – 06 жовтня 2017 року викладачі та студенти мали честь вітати у Дніпропетровській академії музики ім. М. Глінки пана Лісеця – хірурга за фахом, який більше десяти років присвятив роботі по захисту життя, збереженню інституту родини та здоров’я молодого покоління. У своїй лекції, доктор Лісець, спираючись на основи християнської етики та моралі, наголошував на двох ключових моментах для молодого покоління: здоровому способі життя та любові, як основи в особистому житті людини. „Якщо не правильно жити – зазначав доктор – можна знищити своє майбутнє. Кожна людина має свою цінністьˮ. Крім того, пан Лісець попереджав щодо проблем, які частого виникають внаслідок безконтрольного використання комп’ютера та INTERNET-мережі, адже будь-яка інформація має вплив на роботу мозку та нервової системи.

Важливими видаються проблеми особистої гігієни та здоров’я. Так, доктор зазначав: „Слідкуйте за думками та тілом: чистіть зуби, позбудьтеся шкідливих звичок… подумайте, адже навіть димохід в будинку можна почистити, але не винайшли ще такої щітки, щоб очистити організм зсерединиˮ. Дівчата та хлопці отримали цінні вказівки щодо поведінки у суспільстві, виборі майбутнього супутника життя. Здавалося б такі поради, які ми частенько чуємо в повсякденному житті від батьків, викладачів, друзів, але в певний момент вони стають найціннішими, особливо коли справа торкається особистого: взаємовідносин між закоханими.

Друга частина лекції була присвячена питанням, пов’язаним зі створенням сім’ї. Молоді люди – студенти – надія української нації, повинні дбати про збереження генофонду, робити все для покращення екологічного фону в країні та дбати про власне здоров’я заради майбутнього. У зв’язку із цим, хотіло ся б навести влучні і нестандартні висловлювання доктора А. Лісеця, які студенти можуть сміливо повісити у себе в спальні:

10 порад від доктора Антуана Лісеця:

1. Дівчата, будьте обережними: якщо хлопець випиває пляшку пива в день – він вже алкоголік;

2. Більшість залежних від згубних звичок людей вважають, що їх недостатньо любили батьки… у певних випадках це насправді так;

3. Пробачте своїм батькам: може їм також у дитинстві невистачило любові їхніх батьків і вони не можуть передати любов вам у повному обсязі, разом з тим, ніхто не в силі передати вам батьківську ласку, тому вмійте прощати своїх батьків…. І взагалі: будьте вдячні батькам – вони не вбили вас до народження;

4. Якщо дуже хочеться посваритись чи різко висловитись – наберіть чистої води до рота і тримайте її там скільки можете – ви заспокоєтесь;

5. Дівчата краще водять авто, а ніж хлопці, тому що вони обережніші;

6. Допомагайте людям похилого віку і пам’ятайте, вони дуже зрідка мають гарний характер;

7. „Кто бы женился, если б не влюбился?ˮ – Антуан Лісець;

8. Закоханості для створення сім’ї недостатньо – всі хто розлучились колись були закохані один в одного;

9. Коли ти гарна людина – не чекай, що тебе будуть всі любити, адже одразу з’являться ті, кого заїдає заздрість або злість;

10. Всі знають про методи фізичної контрацепції, але немає такого контрацептиву, що захищає душу від гріха; цілі етноси вимирають через гріхи.

Насамкінець, доктор А. Лісець дякував всім присутнім за теплий прийом в академії, і просив передавати вітання батькам і сказати: „Дорога мамо, якщо ти можеш завагітніти – вперед, я буду тобі допомагати з дитиною!ˮ. На такій веселій ноті закінчилась зустріч з доктором, -священиком. Побажаємо успіху А. Лісецю в його почесній справі й будемо чекати наступної нагоди дізнатись щось цікаве та корисне в майбутньому. Дякуємо…!!!

Д.В. Коротенко,
кандидат історичних наук, доцент кафедри „Соціально-гуманітарні дисципліниˮ