Минулі

Звітує духовий відділ школи

2018-04-27 14:00:00

У чарівну музику весни щодня вплітаються неймовірні звуки, дивовижні мелодії що створюють неповторну чарівну симфонію, яка звучить над весняним світом і наповнює кожне серце ніжністю, радістю й любов’ю.

Чудового дня 27 квітня 2018 року відбувся звітний концерт духового відділу музичної школи Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки.

Діти активно займаються улюбленою справою та дарують слухачам гарну академічну музику не тільки у нашому місті, а й по всій Україні. Маленькі віртуози несуть в собі море позитиву, життєвої енергії, гарний настрій і показують свій високий музичний професіоналізм.

У 2018 році діти духового відділу музичної школи активно приймають участь в різних конкурсах і, найголовніше, стають лауреатами I та II ступенів й навіть володарями Гран-Прі. Вітаємо таких учеників як Малиш Олесь (викладач В.О. Семеряга), Тішин Дмитро (викладач О.І. Гурін), Филипов Костянтин (викладач В.О. Семеряга), Кучерін Іван (викладач А.С. Лишак), Комісаров Олександр (викладач В.О. Семеряга), Неведров Артем (викладач В.В. Мартинець), Семенков Михайло (викладач А.С. Лишак), Гіда Генріх (викладач Ф.А. Денисенко), Коляда Георгій (викладач В.О. Семеряга), Максімчук Євгенія (викладач І.О. Грузін), Стебловський Єгор (викладач В.О. Семеряга), Григорівський Олег (викладач М.З. Руденко), Місікова Радміла (викладач Ф.А. Денисенко), Руденко Діана (викладач О.С. Зернаєва), Антонов Володимир (викладач Ф.А. Денисенко), Терещенко Богдан (викладач А.С. Лишак), а також оркестр духових інструментів (художній керівник та диригент – Р.С. Литвиненко), який зайняв І місце на Міжнародному інструментальному конкурсі Є. Станковича (м. Київ).

Після завершення концерту на сцену запросили керівника, музичну маму, вірного друга, завідуючу відділом духових та ударних інструментів музичної школи Ольгу Сергіївну Зернаєву. Яка від щирого серця подякувала батькам, вчителям та особливо усім дітям духового відділу. Вже стало доброю традицією на кожному звітному концерті дарувати унікальні, незвичайні подарунки (хочу зазначити для кожної дитини, яка навчається на духовому відділі). Це щастя для дітей, посмішки. Діти розповідають та пригощають солодощами своїх друзів з інших відділів, зустрічаються всі разом на уроках сольфеджіо. Вони пишаються, що навчаються саме на духовому відділі. Пригадаємо слова Бертольда Ауєрбаха: „Музика – це єдина всесвітня мова, її не треба перекладати, на цій мові душа говорить з душеюˮ.

Ю.О. Куса,
викладач кафедри „Історія та теорії музикиˮ