Минулі

Конкурс «Розумна і весела теорія»

2018-04-27 14:00:00

27 березня 2018 року в Дніпропетровській академії музики ім. М. Глінки відбувся перший в нашому місті (а можливо і в Україні) оригінальний обласний командний конкурс з музично-теоретичних дисциплін «Розумна і весела теорія» для учнів ДМШ і ДШІ.

В конкурсі взяли участь 35 учнів старших класів музичних шкіл міста і області. Вони буди поділені на п’ять команд під назвами «До», «Ре», «Мі», «Фа», «Соль», де спільними зусиллями виконували різноманітні завдання: відповідали на численні питання з теорії і музичної літератури; створювали ланцюгом мелодію за допомогою секвенції; виправляли помилки в диктантах, які написали студенти коледжу; співали українські пісні, до яких імпровізаційно додавали другий голос; читали з листа триголосся;

визначали наявність «золотого ходу валторн» в двоголоссі, що виконувались наживо на духових інструментах студентами першого курсу коледжу; озвучували ритмічну партитуру на ударних інструментах; складали на швидкість тональне доміно.

Вся музична частина конкурсу була складена з фрагментів відповідно програмі з музичної літератури 6-7 класів. І тому одною з основних вимог для учасників було знання музики з визначенням автора і назви творів.

Конкурс провели автори проекту, викладачі-методисти кафедри «Історія та теорія музики» Лютько Л.П. і Семеряга Т.М. Члени журі у складі: Босіс І.Ю., Гонтової Л.В., Горчакової І.О. під головуванням професора кафедри Щітової С.А. підвели підсумки і нагородили дипломами, грамотами, подарунками найбільш активних учасників і найкращу команду «До» .

В цілому, конкурс пройшов жваво, весело, невимушено, доброзичливо, і виявив спроможність деяких учнів до аналітичної творчої роботи. Кафедра «Історія та теорії музики» має добру надію, що згодом ці діти стануть нашими абітурієнтами.

Оргкомітет конкурсу