Минулі

Концерт піаніста Станіслава Христенка

2017-09-15 17:00:00

Вже стало доброю традицією розпочинати навчальний рік, а разом із цим і концертно-творчий сезон Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки, виступом одного з видатних музикантів сучасності. Рік 2017 – 2018 не став виключенням з мистецьких звичаїв навчального закладу.

15 вересня 2017 року у концерт-холі академії музики ім. М. Глінки грав видатний піаніст сучасності Станіслав Христенко. Носій кращих фортепіанних традицій української та російської піаністичної школи зумовив їх синтез у своєрідності американського бачення, щодо відтворення художньо-образних, жанрових та, насамперед, стильових критеріїв фортепіанної практики. Емоційна свобода, а відтак і максимальність градацій образно-чуттєвого стану вишукано трансформувались у Фантазії g-moll Ф. Шопена, у романтичному пориві варіацій та масштабності фуги на тему Г.Ф. Генделя німецького романтика Й. Брамса, в діалогічності сучасної мови фортепіанних сонат С. Барбера та Є. Станковича, а також у восьми піснях для фортепіано Дж. Гершвіна.

Станіслав Христенко майстерно відчував тишу, музикант ніби продовжував гру на фортепіано в його духовному відтворенні, вправно поєднуючи два плани буття у вияві фізично-реального та духовно-чуттєвого сприйняття.