Минулі

Музичні ювілеї 2018

2018-02-08 16:00:00

Серед композиторів, яких згадують у 2018 році як ювілярів, почесне місце відводиться Антоніо Вівальді та Сергію Рахманінову. Звичайно ж, проект «Музична просвіта» не міг оминути такі важливі дати. Пізнавальна для дітей четвертого класу ЗОСШ №67 бесіда – концерт відбулася 8 лютого у залі Обласної дитячої бібліотеки. Дуже змістовну розповідь про ювілярів підготувала студентка спеціалізації «Музикознавство» Катерина Капітонова (кл. доцента І.М.Рябцевої). Невимушено, в доступній для молодших школярів формі вела зустріч вихованка академії. Цікаві питання та невеличка музична вікторина надали зустрічі пізнавального компоненту. А жива ілюстрація музики А. Вівальді дуетом та тріо скрипалів доповнила музичний багаж вражень від академічної музики у слухацької аудиторії (дует — учні школи Вадим Клименко та Еліна Курінна (кл. викл. О.М.Кутакової), тріо – студенти коледжу Максим Поплінський, Костянтин Золотаревський та Анна Аносова (кл. викл. І.О.Осенєвої).

Художню уяву учнів активізувало слухання музики С.Рахманінова. Загадковий дзвін коло колів, мальовничі пейзажі та шабаш відьом… Ці уявні фантастичні образи яскраво передали засобами музичної виразності наші студенти у своїх виступах (Тетяна Шишлянкова (кл. викл. Ю.В.Житної) та Антоніна Жук (кл. викл. О.М.Горнікової).

Результатом теплого корисного спілкування стала домовленість про наступну зустріч з класичною музикою в рамках «Музичної вітальні». А головне, що у слухачів залишилась позивна емоція, викликана бажанням виконавців донести до ще маленьких слухачів красу і велич творів видатних композиторів – А.Вівальді та С.Рахманінова.