Минулі

На шляху до сталого розвитку Україна – 2020

2015-10-25 17:00:00

Вперше у Дніпрі 2016 року відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Безпека життєдіяльності в ХХІ столітті», організована Державним вищим навчальним закладом «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» та організацією «Культура і Дипломатія Країн Світу» — місія культурної та європейської дипломатії в Україні.

«В решті-решт ті з нас, хто бере участь або спостерігає впровадження Європейських стандартів в українському середовищі, та сприяє процесам світобудування, можуть сказати: ми розчаровані, але все ще віддані цій ідеї!».

Олексій Філь 2016

Офіційна частина відкриття наукового з’їзду відбулась у Культурно-діловому центрі «Менора» в залі Сінай. Конференція проходила під патронатом центральних органів влади, та за підтримки Міської ради Дніпра. Конференція стала ще одним кроком у підтримці цілей сталого розвитку (ООН) та підтримці Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020».

Генеральний Секретар Організації «Культура і дипломатія Країн Світу» Олексій Філь на відкритті офіційної частини конференції сказав: «З нагоди відкриття VI Міжнародної науково-практичної конференції хочу висловити свої привітання і щиро подякувати за вашу присутність людям, які сприяють підтримці справедливого і гармонійного Світу і Миру, Свободи, Культури, Екології та Безпеки, захисту прав людини та розвитку демократії, впровадженню європейських стандартів в українському середовищі. Людям, які продовжують створення належної основи для повного членства України в ЄС».

Голова Моніторингової Місії ОБСЄ в Дніпропетровському регіоні — Дмитро Капорцев, зазначив, що на Міжнародній конференції буде розглянуте широке коло проблем, пов’язаних з безпекою, включаючи заходи зміцнення прав людини, демократизації, боротьби з тероризмом та екологічної діяльності. Підтримка Міжнародної конференції дасть можливість Місії ОБСЄ з іншого ракурсу визначити проблемні питання в галузі безпеки, які впливають на сталий розвиток всієї країни.

Ректор Дніпропетровської Академії музики, заслужений діяч мистецтв України – Юрій Новіков висловив, «Унікальність цієї конференції несе в собі ідею відкритість, єдності талановитої мультикультурної нації, незалежно від віку, кольору шкіри, віросповідання або світогляду, І вперше її об’єднає не політика, не економіка, не злободенні проблеми, а прекрасна й вічна культура. Хочу відмітити, що Культурна дипломатія більш ніж коли-небудь стає інструментом у налагоджені діалогу співпорозуміння між народами, та полем боротьби за уми, серця і гаманці людей по всьому світу. В епоху конфліктів і нестабільності роль культури як інструменту «м’якої сили» неможливо переоцінити. Це важливий ресурс дипломатії, який використовується для просування інтересів нашої держави та культури, для поліпшення взаєморозуміння між елітами і народами. Перед Україною стоїть завдання знайти нові культурні образи і символи і актуалізувати старі для створення гідного іміджу країни і залучення зарубіжної аудиторії, як це роблять США, Франція, Італія та інші.

Ми висловлюємо свою подяку Організації ECDP Генеральному Секретарю Олексію Філь за популяризацію та розвиток Культурної та Європейської дипломатії в Україні.

Директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міськради Дніпра Артем Нєдєлько зазначив: «Це важлива та знакова подія для нашого міста та країни в цілому. Всі ці напрацювання – підготовка до майбутніх звершень. Тут обговорюються лише найактуальніші теми, з якими стикається суспільство. Тому такий безцінний досвід».

Делегати з різних країн світу зібралися в Дніпрі, щоб знайти, зокрема, нові шляхи для впровадження європейських стандартів в українському середовищі і забезпечення імплементації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Майже три десятки поважних гостей – високопосадовці та почесні консули різних країн, а також науковці, викладачі, молоді вчені та студенти українських і закордонних вишів працювали в чотирьох тематичних секціях.

Зазначимо, що організаторами наукового з’їзду стали Придніпровська державна академія будівництва та архітектури та організація «Культура і Дипломатія Країн Світу» — місія культурної та європейської дипломатії в Україні.

До уваги гостей заходу були запропонований документальний фільм про основні досягнення України на шляху до сталого розвитку та інші документальні фільми міжнародних суб’єктів:

«Україна на шляху до сталого розвитку – 2020»;

«МHYPERLINK – за вирішення проблеми зміни клімату»;

«Місія ОБСЄ»;

«НАТО – політика відкритих дверей»;

«Історія ООН: як це було?»

Наприкінці пленарного засідання Міжнародної конференції Генеральний Секретар ECDP, та модератори конференції висловили щиру подяку органам президентської і парламентської влади, місцевим органам влади і міжнародним організаціям та всім присутнім.

По завершенні офіційної частини заходу відбулася музикальна пауза, на якій виступила представниця Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки Катерина Дьоміна.