Минулі

У новий навчальний рік зновими проектами, ідеями, мріями!

2017-09-01 17:00:00

1 вересня розпочато ще один яскравий навчальний рік академії.

У новий рік ми увійшли з оновленими навчальними аудиторіями, відреставрованими та оздобленими якісними меблями концертної зали.

Особливу увагу хочеться звернути на відкриття першої та єдиної в Україні музичної школи «Music room», яка працюватиме з малечею від двох років.

Музика – найважливіша інтелектуальна галузь, яка впливає на розум та почуття людини та основні риси особистості (на думку психологів) формуються до чотирьох років. Це стало поштовхом в організації сучасної музичної школи, пріоритетними напрямками якої є розвиток гуманістичних почуттів у дітей, розвиток здібностей до виконання, створення та насолодження музикою.

Супроводжуючими малечі до музичної країни стануть провідні викладачі Академії, які розробили авторські програми розвитку дітей з урахуванням їх особистих здібностей. Сучасно оздоблені аудиторії вже відкрили свої двері для перших груп юних музикантів.

Під патронатом ректора, заслуженого діяча мистецтв України Новікова Юрія Михайловича цього року за доброю традицією музичне життя регіону буде наповнено різнобарвною концертною діяльністю.

«Музика без меж» — Міжнародний фестиваль музичного мистецтва, який стає ще більш популярним, набираючи обертів в цьому році. Ми станемо свідками виступів музикантів світового рівня — Станіслава Хрістенка (фортепіано), Дениса Северіна (віолончель), Тетяни Корсунської (фортепіано), В’ячеслава Попругіна (фортепіано), Олександра Тростянського (скрипка), Бориса Бровцина (скрипка), Юрій Новіков (фортепіано).

Академія сьогодні стала центром музичного життя регіону. Двері нашого Concert Hall відкриті для всіх бажаючих послухати професійне та якісне виконання.

А фойє, вишукано реконструйоване цього літа дніпровськими дизайнерами, з теплотою чекатиме слухачів в антракті.

«Краса врятує світ» — для нашої академії це не просто слова , а девіз , з яким ми впевнено крокуємо по життю.

Лисенко Я.О., кандидат мистецтвознавства, викладач кафедри загального фортепіано Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки